Koncept FUTUREBAG-a

Princip inicijative je sasvim jednostavan. FUTUREBAG raznim načinima pokušava prikupiti što veči količinu sredstava (članarina, privatne donacije, sponzori, aukcije umjetničkih radova i signiranih eksponata poznatih ličnosti, humanitarni koncerti i sl.) Od ukupne sume sakupljenih sredstava se po nabavnoj cjeni, direktno od proizvođaća kupuju visokokvalitetne torbe i direktnim putem dodjeljuju djeci u Bosni i Hercegovini.

Direktno i transparentno

Između djece i donatora postoji samo FUTUREBAG i nikakve dodatne organizacije koje bi eventualno uskraċivale korist ove inicijative. Torbe se dodjeljuju uvjek čitavim prvim razredima u školama koje se nalaze u najugroženijim regijama BIH.

Direktne donacije

Pored mogučnosti da postanete redovan član udruženja i godišnjom podrškom pomognete, imate i mogučnost neobvezne jednokratne podrške putem donacije. Pri tome iznos donacije nije određen i svaka pomoć je više nego dobro došla.

Sponzorstvo

Firmama nudimo mogučnost da postanu sponzor našeg projekta i da sa tim pokažu javnosti svoju društvenu odgovornost.

Humanitarne manifestacije

FUTUREBAG organizuje humanitarne manifestacije ćiji se prihodi kao i sva sredstva prikupljena kroz donacije koriste isključivo za nabavku školske opreme. Udruženje sprovodi poseban kulturni projekat pod nazivom Wiener Sevdah u sklopu kojeg se godinšnje održava niz koncerata Sevdaha u Beču.

Bend Divanhana iz Sarajeva predstavlja Sevdalinku, tradicijalnu bh. pjesmu. Ovi mladi muzičari se sa puno ljubavi, talenta i entuzijazma posvećuju ovom muzičkom blagu sa svom njegovom ljepotom i svestranostću i pri tome iznose sve emocije sevdaha u novim aranžmanima. Oni na ovaj način utapaju ove divne melodije u fantastičan melanž jazz-a, folk-a, moderne klasične i pop muzike bez gubitka izvorne emotivne jačine ovog žanra. Pored toga Divanhana gaji od samog početka i druge tradicionalne pjesme Balkana. Zukva je naziv već trečeg albuma benda i dovodi ih po drugi put, poslije rasprodanog koncerta 2014. godine u Beč.

DIVANHANA