Loša ekonomska i socijalna situacija u Bosni i Hercegovini je evidentna i ima jako puno veoma razlićitih uzroka. Djeca u ovoj zemlji su najslabija karika i daleko najviše ispaštaju zbog tuđih grešaka.

Oni zasigurno nisu odgovorni za takvu situaciju i iz tog razloga zaslužuju svaku podršku koja im se može pružiti, da dostojno odrastaju i da se na takav način i školuju.

FUTUREBAG želi upravo njima pružiti podršku u vidu donacije školskih torbi i prateće školske opreme za sami početak školovanja.

Naša inicijativa nastoji pomoći što većem broju ugrožene djece u BiH, bez obzira na njihovu vjersku ili etničku pripadnost.

Pomagajuči FUTUREBAG-u da pomogne djeci BiH ulažete u budućnost te djece, kao i u budućnost države, jer oni su nada da BiH konačno zauzme svoje zasluženo mjesto pod suncem.

Izbor škola se vrši u suradnji sa Crvenim križom i grupom neovisnih eksperata sa željom da se obuhvate škole sa ruralnih područja sa što većim brojem nezaposlenih i da se tako podrži populacija kojoj je ova pomoć najpotrebnija.

Bend Divanhana iz Sarajeva predstavlja Sevdalinku, tradicijalnu bh. pjesmu. Ovi mladi muzičari se sa puno ljubavi, talenta i entuzijazma posvećuju ovom muzičkom blagu sa svom njegovom ljepotom i svestranostću i pri tome iznose sve emocije sevdaha u novim aranžmanima. Oni na ovaj način utapaju ove divne melodije u fantastičan melanž jazz-a, folk-a, moderne klasične i pop muzike bez gubitka izvorne emotivne jačine ovog žanra. Pored toga Divanhana gaji od samog početka i druge tradicionalne pjesme Balkana. Zukva je naziv već trečeg albuma benda i dovodi ih po drugi put, poslije rasprodanog koncerta 2014. godine u Beč.

DIVANHANA