Učesnici Trainee Programa Austrijske Pošte (Österreichische Post AG) su se aktivno uključili u ovogodišnju podjelu školskih paketa našeg udruženja.

Budući menadžeri koji tijekom ovog dvogodišnjeg edukativno-radnog programa upoznavaju sve segmente korporacije i s tim stiću neophodno iskustvo za dolazeće obaveze unutar firme, samoinicijativno su se prijavili da posjete Bosnu i Hercegovinu i u sklopu iste pomognu kod podjele školskih paketa UG FUTUREBAG.

Tako će oni, zajedno sa članom FUTUREBAG-a Darkom Markovićem i našim logističnim partnerom, kompanijom 24 vip Logistic Services, 21.8.2014. uručiti školske pakete svim prvačićima iz opštine Vogosća. Tačnije se radi o 347 đaka prvaka iz 5 osnovnih škola.

Kako bi djeca doživjela što veće zadovoljstvo učesnici ovog programa, koji porijeklom potiću iz mnogih zemalja Evrope pa i Svijeta, pobrinuli su se da dobave dodatne poklone mališanima. Tako su obezbjedili poklon paketiće same Austrijske Pošte a uz njih su pridobili i slavnu Austrijsku manufakturu napolitanki Manner AG da se prikljući akciji i prvorazrednicima dodatno zasladi ovaj dan.

Da bi sve prošlo u najboljem redu, dostavu školskih paketa na području ovih škola izvrši će jedno od dostavnih vozila komapnije 24 vip LS koja već drugu godinu za redom logistički podržava naše udruženje bez ikakve nadoknade. 24 vip LS pri tome obavlja pouzdan i profesioinalan prevoz i uvoz kompletne robe u Bosnu i Hercegovinu kao i distrubuciju do njihovih široko razgranatih centara širom BiH. Ova tvrtka, koja i sama pripada grupi Austrijske Pošte, na ovaj načim impresivno pokazuje šta znaci preuzeti društvenu odgovornost i sprovesti je u djelo.

Uprava udruženja se na ovom mjesto želi izrazito zahvaliti svima koji doprinjeli ovoj akciji i naglasiti da smatra ovaj čin jednim velikim doprinosom za djecu Bosne i Hercegovine.

Bend Divanhana iz Sarajeva predstavlja Sevdalinku, tradicijalnu bh. pjesmu. Ovi mladi muzičari se sa puno ljubavi, talenta i entuzijazma posvećuju ovom muzičkom blagu sa svom njegovom ljepotom i svestranostću i pri tome iznose sve emocije sevdaha u novim aranžmanima. Oni na ovaj način utapaju ove divne melodije u fantastičan melanž jazz-a, folk-a, moderne klasične i pop muzike bez gubitka izvorne emotivne jačine ovog žanra. Pored toga Divanhana gaji od samog početka i druge tradicionalne pjesme Balkana. Zukva je naziv već trečeg albuma benda i dovodi ih po drugi put, poslije rasprodanog koncerta 2014. godine u Beč.

DIVANHANA