Izvrsna novost nam je stigla iz komapnije EURODIS GmbH.

Europska mreza za distribuciju kombinovanog carga sa specijalizacijom na B2B-segment se ove godine odlucio da umjesto Bozicnih cestitki za musterije i partnere, za te svrhe budzetiran novac donira FUTUREBAGu.

Zahvaljujemo se odgovornim i svim uposlenim ove kompanije za donaciju i povjerenje od sveg srca i u ime malisana i zelimo svima Sretan Bozic i sve najbolje u Novoj Godini.

Bend Divanhana iz Sarajeva predstavlja Sevdalinku, tradicijalnu bh. pjesmu. Ovi mladi muzičari se sa puno ljubavi, talenta i entuzijazma posvećuju ovom muzičkom blagu sa svom njegovom ljepotom i svestranostću i pri tome iznose sve emocije sevdaha u novim aranžmanima. Oni na ovaj način utapaju ove divne melodije u fantastičan melanž jazz-a, folk-a, moderne klasične i pop muzike bez gubitka izvorne emotivne jačine ovog žanra. Pored toga Divanhana gaji od samog početka i druge tradicionalne pjesme Balkana. Zukva je naziv već trečeg albuma benda i dovodi ih po drugi put, poslije rasprodanog koncerta 2014. godine u Beč.

DIVANHANA