Knjigometar za svu djecu

UG FUTUREBAG će prvog dana školske 2015./16. godine po šesti put od 2010. godine ponoviti akciju uručivanja školske opreme socijalno ugroženoj djeci u BiH. Do sada obradovanim preko 10.000 djevojčica i dječaka će se pridružiti još 3.000 mališana koji će u ovoj godini dobiti na poklon ergonomske školske torbe i osnovni pribor.

FUTUREBAG u ovoj godini planira ostvariti dodatni projekat ćiji je cilj da svakom djetetu dodatno bude doniran paket knjiga koji se sastoji od 11 naslova svjetske djećje literature iz obavezne lektire osnovnog obrazovnog programa Bosne i Hercegovine. Tkzv. Knjigometar izdavačke kuće Bosanska Riječ kutija je veličine od tačno jedan metar i u sebi nosi adekvatno upakovanih 10 knjiga koje bude interes mališana i na privlačan način ih uvodi u svjet literature.

UG FUTUREBAG, Bosnaska Riječ i Raiffeisen Banka Bosne i Hercegovine

Ovaj projekat velikodušno je podržala Raiffeisen Banka Bosne i Hercegovine koja je i inaće sponzor projekta Knjigometar i kroz čije pokroviteljstvo je Knjigometar uopšte ugledao svjetlost svijeta. Kroz dodatnu donaciju Raiffeisen Banke u iznosu od 7.000 BAM i već ranije prikupljena sredstva, udruženju FUTUREBAG je na startu finalne faze finansiranja ovog projekta, početkom marta 2015., nedostajalo € 4.000 za realizaciju projekta. Kroz mnogobrojne donacije naših prijatelja koje su u međuvremenu pristigle taj iznos smanjio se na "još" samo € 1470,55 koji su potrebni za nabavku ovog velikog broja knjiga.

Pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj akciji i svojim prilogom pomognu realizaciju našeg projekta.

Račun za donacije je:

IBAN AT761515000501229488
BIC OBKLAT2L
naziv računa: FUTUREBAG - Eine Tasche für die Zukunft
nalog: Knjigometar

U slučaju da ne želite da Vaše ime bude objavljeno u listi donatora Vas molimo da to navedete u nalogu uplate sa riječima "Knjigometar anoninomno".

Zahvaljumemo se svima unaprjed u ime djece.

Bend Divanhana iz Sarajeva predstavlja Sevdalinku, tradicijalnu bh. pjesmu. Ovi mladi muzičari se sa puno ljubavi, talenta i entuzijazma posvećuju ovom muzičkom blagu sa svom njegovom ljepotom i svestranostću i pri tome iznose sve emocije sevdaha u novim aranžmanima. Oni na ovaj način utapaju ove divne melodije u fantastičan melanž jazz-a, folk-a, moderne klasične i pop muzike bez gubitka izvorne emotivne jačine ovog žanra. Pored toga Divanhana gaji od samog početka i druge tradicionalne pjesme Balkana. Zukva je naziv već trečeg albuma benda i dovodi ih po drugi put, poslije rasprodanog koncerta 2014. godine u Beč.

DIVANHANA